Goedemorgen, het is vandaag vrijdag 27 januari

Foto: ©Canva/Maximaal sales

Door Sam Fish – Vandaag, 27 januari, vieren we de bevrijding van het grootste en misschien wel bekendste concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog; Auschwitz-Birkenau in Polen.

Viering en herdenking

Juist, 27 januari is de internationale holocaustherdenkingsdag. Op deze dag in 1945 kwam het Rode Leger aan in een grotendeels verlaten concentratiekamp. Hiermee worden de nog gevangen slachtoffers officieel bevrijd. De Duitsers wisten echter dat het Rode Leger eraan kwam en dus hadden ze het kamp al verlaten. Er was al een hoop vernietigd toen het Rode Leger eenmaal kwam. Maar voor de nog overgebleven gevangenen was het een belangrijk moment. Sindsdien vieren we de vrijheid. Maar we herdenken ook alle miljoenen slachtoffers van de genocides van de holocaust. Alle lidstaten van de Verenigde Naties spannen zich juist op deze dag in om te herdenken. Ook willen ze ervoor zorgen dat dit nooit meer gebeurt.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen