Kieskompas lanceert stemhulp voor Provinciale Statenverkiezingen

Foto: ©Kieskompas

Kieskompas lanceert donderdag een stemhulp voor de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart. De stellingen die de kiezer moeten helpen bij de stemkeuze zijn opgesteld door journalisten van dertien regionale omroepen. Ook voor inwoners die soms moeite hebben om politiek te begrijpen is ook Steffie ingeschakeld.

Stemhulp Kieskompas

Volgens Sander van Barneveld, voorzitter van het overleg van hoofdredacteuren van de regionale publieke omroepen, gaan de stellingen over thema’s die “echt” spelen in de afzonderlijke provincies. “Zo is in Friesland een belangrijk thema het winnen van gas in de Waddenzee, terwijl de verschraling van het openbaar vervoer juist in Zeeland de gemoederen bezig houdt. Elk Kieskompas is dus anders en dat zorgt ervoor dat kiezers hun mening goed kunnen vergelijken met die van de politieke partijen.”

Samen met journalisten

Dat de stemhulp samen met journalisten is gemaakt, is voor de Provinciale Statenverkiezingen een primeur. “Door de samenwerking met regionale omroepen hebben we een stemhulp kunnen maken zonder enige bemoeienis van politieke partijen”, aldus Willem Blanken, directeur Kieskompas. De regionale omroepen die hebben meegewerkt aan de stemhulp zijn Omrop Fryslân, RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, RTV Utrecht, Omroep Flevoland, NH Nieuws, Omroep West, Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1. Het bericht Kieskompas lanceert stemhulp voor Provinciale Statenverkiezingen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen