Aantal gasten slaapaccommodaties bijna op niveau van voor corona

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Het aantal gasten dat vorig jaar in Nederlandse logiesaccommodaties overnachtte, zoals hotels, bungalowparken en campings, is weer bijna op het niveau van voor de coronacrisis. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral het aantal buitenlandse gasten dat in hotels verbleef nam toe.

Aantal gasten slaapaccommodaties bijna terug

Het aantal gasten steeg vorig jaar met 40 procent op jaarbasis naar ruim 44 miljoen. In 2019, het laatste jaar voor de coronacrisis, waren dat nog iets minder dan 46 miljoen. In totaal verbleven de gasten vorig jaar ruim 127 miljoen nachten in Nederland, wat 26 procent meer is dan in 2021. Vergeleken met 2019 lag dit aantal zelfs iets hoger, met 4 procent.

Hotel veruit het grootst

De meeste mensen, ongeveer 28 miljoen, brachten de nacht door in hotels. Dat is 60 procent meer dan een jaar eerder en net iets minder dan het aantal hotelgasten in 2019. Op huisjesparken verbleven bijna 10 miljoen mensen, bijvoorbeeld in een bungalow of stacaravan. Verder merkt het CBS op dat het aantal overnachtingen in alle provincies toenam. In Noord-Holland was de groei het sterkst, in Zeeland het kleinst.

Veel buitenlanders

De stijging in het aantal gasten is met name toe te schrijven aan buitenlandse toeristen. Zo’n 16 miljoen mensen bezochten in ons land het afgelopen jaar een accommodatie waar zij konden blijven slapen. Dat is 150 procent meer dan in 2021. Hotels waren het meest in trek onder buitenlandse bezoekers. Het bericht Aantal gasten slaapaccommodaties bijna op niveau van voor corona verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen