ANBO: minder bushaltes is een slechte ontwikkeling voor ouderen

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) vindt het afnemen van het aantal bushaltes een “slechte ontwikkeling”. Dit laat een woordvoerster weten na berichtgeving van onderzoek platform Pointer van KRO-NCRV dat er in vijf jaar tijd 527 bushaltes zijn verdwenen.

ANBO: minder bushaltes is slecht

De ANBO vindt het er veel voor vijf jaar. “Juist met het oog op ouderen die langer zelfstandig kunnen leven, zijn er goede voorzieningen nodig. Het ziekenhuis en winkels moeten goed bereikbaar zijn.” De woordvoerster hoort vaak dat mensen denken dat ouderen wel met iemand mee kunnen rijden, maar dat is volgens haar “lang niet altijd het geval”.

Urenlang reizen

Volgens de bond slaan ouderen daarnaast hun afspraken over omdat ze soms urenlang moeten reizen “voor een zorgafspraak van vijf minuten”. Als gevolg daarvan krijgen deze ouderen volgens de ANBO niet de juiste zorg. Het maakt de bond niet uit hoe het probleem wordt opgelost, “als het maar wordt opgelost”. De zegsvrouw noemt als voorbeeld het inzetten van busjes die ouderen naar een ov-knooppunt brengen. “Hierover gaan wij zeker vragen stellen bij de provincies en gemeenten”, aldus de woordvoerster. Het bericht ANBO: minder bushaltes is een slechte ontwikkeling voor ouderen verscheen eerst op Zwolle.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen