Lokale partijen stemmen ook AWP voor Water, Klimaat en Natuur

Foto: ©AWP

Aan kortetermijnpolitiek heb je niets in een waterschapsbestuur. De opgaven waar een waterschap voor staat, hebben vooral betrekking op de toekomst. Een overheid die het ook dan functioneel voor elkaar moet hebben, en daar nu al de juiste stappen voor moet zetten. “Nu plannen maken, is pas over tien jaar bouwen”, zegt AWP-lijsttrekker Ron van Megen. “Dit vraagt om een eerlijk en deskundig bestuur en niet om een politieke arena.” AWP is daarom politiek onafhankelijk.

Lokale partijen en de politieke regenboog

Lijsttrekker Ron van Megen is geen lid van een politieke partij. Veel andere kandidaten op lijst 8 AWP voor Water, Klimaat en Natuur zijn dat wel. Alle kleuren komen voor. Wat ze gemeen hebben, is het besef dat Nederland voor meerdere grote transitieopgaven staat. Opgaven die niet los zijn te zien van goed en betrouwbaar waterbeheer. Beslissingen in een waterschapsbestuur moeten minimaal voldoen aan de criteria: goed, eerlijk, gezond, veilig en duurzaam. In ieders belang. Met oog voor de lange termijn.

Kandidaat Gelders Statenlid Milica Marinkov zorgt voor verbinding

Kandidaten op de lijst van AWP komen uit het hele gebied van waterschap Vallei en Veluwe. Dit maakt dat de gekozen AWP-waterschapsbestuurders op de hoogte zijn van lokale zaken. Inbreng van lokale gemeentelijke partijen zorgt temeer dat AWP weet wat er speelt in het enorme gebied van waterschap Vallei en Veluwe. Daarbij krijgt AWP steun van Lokale Partijen Gelderland en staat hun kandidaat Statenlid Milica Marinkov, gemeenteraadslid namens Lokaal Apeldoorn, op de AWP-lijst als lijstduwer. De geboren Servisch Apeldoornse Milica Marinkov “Op de lijst van Lokale Partijen Gelderland en op de lijst van AWP staan, betekent voor mij verbinding. Ik wil laten zien dat wij samen hand in hand verder kunnen, elkaar te versterken en helpen. Wij hebben allemaal hetzelfde doel. Een goede en gezonde woon-, werk-, leefomgeving in onze mooie Gelderland. Samen bouwen aan de toekomst.”

Regionaal

Een provincie en waterschap bepalen samen hoe ons leefomgeving eruit gaat zien. Op acht van de tien beleidsterreinen komen deze regionale overheden elkaar tegen. Een provincie is meer politiek en een waterschap meer functioneel. Verbinding tussen deze twee is belangrijk. AWP levert beter werk in het waterschapsbestuur als het uit de eerste hand weet wat er speelt in het provinciebestuur. Milica Marinkov gaat AWP daarmee helpen “Wij zijn ons en alle generaties na ons verplicht om een goed, waardevol, fijn, gezond land na te laten. Onze nalatenschap vertelt alles over ons zelf, vertelt wie wij echt zijn.”

Geen stemadvies

AWP’ers zullen bij de verkiezingen van Provinciale Staten op hun eigen politieke partij stemmen. Dat is logisch. Zo zit AWP in elkaar. Mocht je lokaal wil kiezen, dan zou je in Gelderland Milica Marinkov kunnen overwegen, nummer 6 van lijst 13 Lokale Partijen Gelderland? Meer informatie: https://awp.nu/waterschappen/vallei-en-veluwe/

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen