Pasen: kerkdiensten, eieren zoeken, eten en samenzijn

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Pasen is een christelijke feestdag die de opstanding van Jezus Christus uit de dood herdenkt, zoals beschreven in het Nieuwe Testament van de Bijbel.

Pasen

De feestdag wordt gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan die plaatsvindt op of na de lente-equinox (de eerste dag van de lente op het noordelijk halfrond), wat meestal valt tussen 22 maart en 25 april. Voor veel christenen heeft de feestdag zowel een religieuze als culturele betekenis, en het wordt gekenmerkt door het bijwonen van kerkdiensten, deelname aan paaseierenjachten, het geven van cadeaus en het genieten van speciale maaltijden met familie en vrienden. Het paasseizoen omvat ook de viering van de Goede Week, die de gebeurtenissen herdenkt die leiden tot de kruisiging en opstanding van Jezus en culmineert in de Paaszondag.

Lucy en Pasen

Het was de ochtend van Pasen en de zon scheen helder in de lucht. Lucy werd wakker en realiseerde zich dat het tijd was om haar paasmandje te zoeken. Ze sprong uit bed en rende naar de woonkamer, waar haar ouders al op haar wachtten met een mandje vol met chocolade eieren en paashaasjes.

Niet alleen chocola

Maar Lucy was niet alleen geïnteresseerd in chocolade. Ze wilde meer weten over het verhaal van Pasen. Haar ouders vertelden haar over de opstanding van Jezus Christus, en hoe deze gebeurtenis wordt gevierd door christenen over de hele wereld. Lucy was gefascineerd door dit verhaal en besloot om naar de kerk te gaan met haar ouders om Pasen te vieren. Bij de kerk aangekomen, zag Lucy dat alle mensen in hun beste kleren waren gekomen en dat de kerk was versierd met prachtige bloemen. Ze hoorde de kerkgangers zingen en voelde de opwinding in de lucht terwijl iedereen zich voorbereidde op de paasviering. Toen de dienst begon, hoorde Lucy het verhaal van de opstanding opnieuw, dit keer met meer details. Ze hoorde over de soldaten die de graftombe bewaakten, en hoe ze werden overweldigd door het licht en de engelen die de opstanding aankondigden. Ze hoorde hoe Jezus verscheen aan zijn volgelingen en hen geruststelde dat hij terug zou komen.

Paasbrunch

Na de dienst gingen Lucy en haar familie naar huis voor een paasbrunch. Terwijl ze genoten van de heerlijke gerechten die haar moeder had bereid, vroeg Lucy zich af hoe het zou zijn geweest om Jezus in levenden lijve te ontmoeten. Ze was dankbaar dat ze het verhaal van zijn opstanding had gehoord en dat ze deze belangrijke dag met haar familie kon vieren. Toen de dag ten einde liep, was Lucy moe maar gelukkig. Ze had een geweldige paasviering gehad en had veel geleerd over de betekenis van Pasen. Terwijl ze in bed lag, sloot ze haar ogen en dacht aan de lente die net begonnen was en aan de nieuwe hoop die dit seizoen met zich meebrengt.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen