Goedemorgen, het is vandaag Pretzel-dag!

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Door Sam Fish – Sommige mensen vinden ze maar droog, anderen vinden het ’t lekkerste dat er is. Het is vandaag de dag van de pretzel!

Pretzel

De pretzel, ook wel een zoute krakeling genoemd, kan worden gegeten als broodje of zoute snack. Pretzels komen er in vele soorten en maten, zacht of hard en groot of klein. Maar gewoonlijk wordt het deeg met grote zoutkorrels in de vorm van een knoop gebakken.

Oorspronkelijk komen de pretzels uit Europa. In Duitsland heet het een Brezel en in Zweden noemen ze het een Kringlor. In Amerika kun je grote pretzels zelfs in kraampjes op straat kopen. Hier in Nederland zijn het echter vooral de kleine pretzels die we eten. Dit kan een echte knoop pretzel zijn, maar ook de rechte stokjes. En die eten we meestal als zoutjes.

Maar je kunt ook zelf pretzels maken. De grote, zoals in Amerika. Misschien wel leuk voor tijdens de meivakantie met de kinderen!

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen