Goedemorgen, het is vandaag de dag van het basisinkomen

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Door Sam Fish – Het basisinkomen is een onvoorwaardelijk inkomen. Het is geld waar je altijd recht op hebt, ongeacht je vermogen of je inkomsten.

Basisinkomen

Vandaag is de dag van het basisinkomen en staan we stil bij dit gegeven. De voors en tegens worden afgewogen en er wordt over gediscussieerd. Want wat houdt het basisinkomen precies in? Zorgt dat ervoor dat de ontvangers de hele dag op hun luie gat zitten? Dat is in ieder geval wat vaak wordt beweerd.

Uitkeringen

In Nederland bestaat het basisinkomen niet. Wel zijn er gemeenten die kleinschalig willen experimenteren met het basisinkomen. Maar in Nederland kunnen we wel een uitkering krijgen. Het belangrijkste verschil is dat er aan een uitkering voorwaarden zijn verbonden. Op basis van gezondheid of werkstatus wordt bepaald of iemand recht heeft op een uitkering.

Meer info

Wil je meer weten over het basisinkomen? Kijk dan eens op de website van Oxfam Novib.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen