Ook in mei weinig zicht op warme dagen, natste april sinds 1998

Foto: ©Canva/MAximaal Sales

Het blijft wachten op de eerste echte warme dagen. Tot nu toe is van warm lenteweer nog weinig sprake geweest en uit een prognose van Weeronline lijkt dat voorlopig zo te blijven. Zoals de computermodellen nu aangeven is de kans op temperaturen boven 20 graden erg klein en halverwege mei neemt de kans op buien weer toe.

Regionaal wel warm

Tot nu toe kwam het slechts regionaal tot een warme dag, maar in het grootste deel van het land is het nog wachten op de eerste officiële warme dag van het jaar met meer dan 20 graden in De Bilt.

Eerste meidag

De eerste dag van mei start nog vrij warm met maxima tussen 16 en lokaal in het zuidoosten 20 graden. De dagen daarna zijn er flinke verschillen tussen het noorden en zuiden. In het noorden ligt het kwik vaak tussen 10 en 15 graden, terwijl het zuiden vaker kan rekenen op temperaturen boven 15 graden. Er is daarbij vaak een afwisseling van zon en wolken, dus op veel dagen zal het weerbeeld vriendelijk zijn.

Drogere start

Mei begint in ieder geval een stuk droger dan april. Volgens Weer.nl was afgelopen april de natste aprilmaand sinds 1998. “Gemiddeld over het land viel 80 millimeter regen, wat bijna dubbel zoveel is als normaal (41 millimeter)”, aldus Weer.nl. Ook was het koud, de gemiddelde temperatuur in De Bilt lag afgelopen maand op 8,7 graden. De gemiddelde temperatuur in april tussen 1991 en 2020 was 9,9 graden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen