Bevrijdingsdag verloopt zonnig, maar vooral ook regenachtig

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Op Bevrijdingsdag moet rekening worden gehouden met flink wisselvallig weer, meldt Weeronline.

Wisselvallig

Waar de temperatuur vrijdag landelijk schommelt tussen de 16 en 20 graden, zakt die flink wanneer het regent. Verder breekt tussentijds een aantal keren de zon door. Festivalgangers wordt dan ook aangeraden een poncho mee te nemen. Verwacht wordt dat op bepaalde plekken in het binnenland buien gepaard zullen gaan met onweer, aldus Weeronline.

Lekker warm met zon

De dag ervoor, tijdens de Nationale Herdenking, vindt de kentering plaats van het weerbeeld. De relatief frisse dagen hiervoor maken donderdag plaats voor zacht weer. De verwachting is dat het in de avond, wanneer de meeste herdenkingsceremonies zijn, op de meeste plaatsen droog zal blijven. Gedurende de dag geeft het kwik in het zuiden en zuidoosten maximaal 23 graden aan. In het noorden is de temperatuur gemiddeld 17 graden.

Eerste officële warme dag?

Op de Bilt kan op 4 mei, bij een temperatuur van 20 graden, de eerste officiële warme dag gemeten worden. Het bericht Bevrijdingsdag verloopt zonnig, maar vooral ook regenachtig verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen