Vandaag vieren we Bevrijdingsdag

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Bevrijdingsdag is een nationale feestdag in Nederland en wordt gevierd op 5 mei.

Wat betekent bevrijdingsdag?

Het is de dag waarop de Tweede Wereldoorlog in Nederland werd beëindigd en de Duitse bezetting werd opgeheven op 5 mei 1945. Het is dus een dag van nationale viering en herdenking van de vrijheid en de democratie die we sindsdien genieten. Het is een dag om stil te staan bij de offers die zijn gebracht om deze vrijheid te bereiken en om te reflecteren op de waarde van vrijheid en de verantwoordelijkheid die we hebben om deze te koesteren en te beschermen.

Waarom vieren we vrijheid?

We vieren vrijheid omdat het een fundamenteel recht is dat van onschatbare waarde is. Vrijheid is het vermogen om te leven en te handelen zonder beperkingen of dwang van anderen. Het stelt ons in staat om onze eigen keuzes te maken, onze eigen overtuigingen te vormen en onze eigen waarden te hebben. Vrijheid maakt het mogelijk om te experimenteren, te innoveren en te groeien, zowel als individuen als als samenleving.

Het vieren van vrijheid is ook belangrijk omdat het ons eraan herinnert dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is. Er zijn vele mensen in de wereld die hun vrijheid niet hebben en die onderdrukt worden door regimes die hun rechten en vrijheden niet respecteren. Het vieren van vrijheid herinnert ons aan de moed en opofferingen van degenen die hebben gevochten voor onze vrijheid en biedt ons de mogelijkheid om na te denken over hoe we kunnen bijdragen aan het behoud van onze vrijheid en het bevorderen van vrijheid in de rest van de wereld.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen