Belangrijke veiligheidswaarschuwing VELUX elektrisch daklicht

Foto: ©Productwaarschuwing

Fabrikant Velux waarschuwt dat mensen met een VELUX daklicht CVU variant een elektrische schok kunnen krijgen.

VELUX elektrisch daklicht

De waarschuwing geldt voor de VELUX elektrische daklichten op netstroom. Onder bepaalde omstandigheden kan er door condensatie een hoge luchtvochtigheid ontstaan. Het is dan mogelijk dat metalen onderdelen van het daklicht (waaronder de ketting, reset-knop en regensensor) stroom gaan geleiden. Als u deze onderdelen dan aanraakt, dan kunt u een elektrische schok krijgen.

Bepaalde badge

Deze waarschuwing geldt voor de VELUX dakramen op netstroom die in juli 2021 op de markt zijn gebracht en betreft alle venstergroottes. U herkent deze daklichten aan de code van het daklicht. Als de tweede reeks cijfers met 02 begint (bijvoorbeeld CVU 100100 0220QDA), dan kan dit ook bij uw dakraam gebeuren.

Wel veilig

VELUX laat weten dat het wèl veilig is om het daklicht te gebruiken met de afstandsbediening of de wandschakelaar, maar raak het dakraam zelf dus niet aan. Neem contact op met VELUX zodat een servicemonteur uw daklicht kan inspecteren om er zeker van te zijn dat deze veilig is. Deze inspectie is kostenloos.

Meer info

U kunt een afspraak maken voor een servicemonteur via telefoonnummer 030 – 662 96 20 of via [email protected]. Ook voor meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing raden wij u aan om op deze manier contact op te nemen met VELUX. VELUX wijst er op dat deze waarschuwing NIET geldt voor dakramen op zonne-energie of oudere VELUX daklichten. Bron: VELUX, 9 mei 2023

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen