Hoe ga je fitter de zomer in?

Foto: ©Gelukkig Lijf

De lente is alweer even begonnen en ondanks het wispelturige weer, lijkt het terrasjes seizoen weer geopend. Een lekker drankje in je rechterhand en in je linkerhand een bitterbal. Laat de zomer maar komen! Maar met de zomer in zicht, wil je het liefst zo fit mogelijk in je badkleding verschijnen. Hoe ga je hier mee om?

Langere dagen
Naarmate de lente vordert, worden de dagen steeds een stukje langer. Een uitgelezen kans om nieuwe gewoontes en routines op te pakken. Een uurtje eerder opstaan om alvast een workout te doen voor je werk aan? Dat gaat een stuk makkelijker als het licht is. Na het eten nog een avondwandeling maken? Ook dat is een stuk leuker in de lente dan in de koude wintermaanden. Gebruik de seizoenen in je voordeel en creëer een gewoonte in de lente. Tegen de tijd dat de zomer voorbij is, is het een routine geworden en kost het je een stuk minder energie.

En die gezellige borrels dan?
De dagen zijn langer, dus er is ook meer tijd om te genieten van de zon. En die vitamine D is mooi meegenomen voor de gezondheid. Toch gaat een middag of avond in de zon vaak gepaard met de nodige drankjes en hapjes. Dat is natuurlijk wat minder voor de gezondheid. Moet je dit nu allemaal missen? Tuurlijk niet! Het gaat om balans. Een keer in de zoveel tijd zonder opletten genieten van wat drankjes en hapjes kan geen kwaad. Zolang je de draad erna weer lekker oppakt, zal het je resultaat niet in de weg staan. Zorg dat je ervan geniet!

Praktische tips
Als jij echter meerdere keren per week zonder nadenken aan de borrel gaat, zal dit je gezondheid niet echt ten goede komen. Hier wat praktische tips:

  1. Eet voor je gaat borrelen (het liefst hoog in eiwitten). Zo kun je de minder voedzame hapjes makkelijk aan je neus voorbij laten gaan.
  2. Drink geen of weinig alcohol. Alcohol bevat calorieën, maar dit kan je lichaam niet gebruiken als brand- of bouwstof. Niet zo’n goed idee dus. Ook andere drankjes met veel suiker bevatten onnodige calorieën. Kies liever voor spa rood of een light frisdrank. Misschien klinkt dit wat saai, maar ook deze drankjes kun je opleuken door er citroen, munt of wat (bevroren) fruit in te doen.
  3. Toch trek op het terras? Bestel wat olijfjes of een broodje met bijvoorbeeld humus. Net wat voedzamer dan de gefrituurde fruitschaal.
  4. Als je wel echt zin hebt in een alcoholisch drankje, bedenk van tevoren hoeveel je gaat drinken. Maak een afspraak met jezelf en neem dit drankje wat later op de avond. Zo voorkom je dat je wordt overgehaald door de “Ah joh, neem nog eentje!”.

Summer body ready
Je bent nu al gewapend met de nodige tips omtrent voeding, maar die druk om zo strak mogelijk in je badkleding te verschijnen blijft. Het gevoel dat je lichaam er anders uit moet zien in de zomer is niet zo gek. In de winter loop je met een dikke trui rond, terwijl je in de zomer je korte broek weer uit de kast haalt. Er is nu eenmaal meer te zien en dit neemt wat druk met zich mee. Als je erover nadenkt is het natuurlijk een gek principe. Je wilt het hele jaar door een gezond en fit lijf en dit hoeft niet gebonden te zijn aan een seizoen. Er is niks mis met een paar kilo willen afvallen voor de zomer aan, maar uiteindelijk wil je een levensstijl aanleren die voor jou werkt op de langere termijn.

Focus op jezelf
Doordat je in de lente en zomer meer van andermans lichaam ziet, is het een periode waarin je jezelf snel zult vergelijken met een ander. Niet heel gek, maar het zal je niet gelukkiger maken. Vergelijk jezelf liever met een eerdere versie van jezelf. Wat heb je al bereikt en wat heb je al geleerd? Dit zal je veel meer helpen om te genieten van het proces.

Samen de eerste stap
Klinkt dit allemaal heel fijn en logisch, maar loop je vast bij de eerste stappen richting een gezonde levensstijl? Dan zetten wij die stap graag samen! Wij helpen je met een plan opstellen met haalbare doelen. We motiveren je om vol te houden als je het moeilijk hebt. Plan een kosteloze en vrijblijvende kennismaking bij ons in.

Meer gratis tips? Check dan onze website gelukkiglijf.nl .

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen