Astronomische zomer start vrij zonnig en warm met 21 tot 27 graden warmer dan normaal

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Woensdag is het droog met flinke zonnige perioden wanneer aan het eind van de middag de astronomische zomer ingaat.

Astronomische zomer

Het wordt die middag 21 tot 27 graden. Daarmee start de zomer iets warmer dan vorig jaar. Toen werd het 18 tot 23 graden en voor de tijd van het jaar is dat heel normaal. Op donderdag ontstaan enkele regen- en onweersbuien, maar de dagen daarna zijn er nauwelijks buien. De huidige droogte zal aan het begin van de zomer dus verergeren.

Beetje regen

Woensdag trekken wolkenvelden over het land en lokaal is er een enkele bui. In de middag komt er meer ruimte voor de zon en blijft het droog. Het wordt 21 graden aan zee tot 27 graden in het zuidoosten. Om 16:58 start de astronomische zomer. Zeker in het westen is het dan vrij zonnig. In het binnenland is ook wat bewolking aanwezig en mogelijk trekt in de avond nog een enkele bui over.

Minder zomers

Donderdag is het iets minder zomers en ontstaan enkele buien, in het zuidoosten ook met onweer. Het is dan 21 tot 24 graden. De dagen daarna is het over het algemeen heel goed weer met zonnige perioden en wolkenvelden. Daarbij is het een groot deel van de tijd droog. In het binnenland wordt het 25 graden en in het komende weekend kan de temperatuur wederom een paar graden stijgen. Daarmee zal de huidige droogte aan het begin van de zomer verergeren. De buien die we deze week krijgen zullen daarin nauwelijks verschil maken. De neerslag is te kortstondig en niet genoeg.

Warmer dan vorig jaar

Vorig jaar scheen de zon met het ingaan van de astronomische zomer ook op veel en was het droog. Met een middagtemperatuur van 18 tot 23 graden was het toen wat minder warm dan dit jaar, maar voor de tijd van jaar zijn dat juist hele normale waarden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen