Apeldoorn beloont twee nieuwe initiatieven

Foto: ©Gemeente Apeldoorn

Er komen in Oosterhuizen en aan de Pinksterbloem dankzij de subsidieregeling voor inwonersinitiatieven twee nieuwe plekken om te spelen en elkaar te ontmoeten. Het gaat in beide gevallen om ideeën van inwoners. Zij dienden hun idee in bij de Initiatievenmakelaars van de gemeente Apeldoorn.

Buurtinitiatief

Wethouder Anja Prins heeft de initiatiefnemers deze week het goede nieuws gebracht: de gemeente gaat de ideeën realiseren. “Wij juichen het toe als inwoners zich inzetten voor de Apeldoornse samenleving. Daarom ga ik ook persoonlijk langs bij indieners van slimme en goeie initiatieven. Niet alleen om het nieuws te brengen dat hun aanvraag is goedgekeurd, maar ook om ze te bedanken voor hun inzet en bijdrage.”

Belangrijk

Als gemeente vinden we het belangrijk dat inwoners zich inzetten voor Apeldoorn. Met ideeën waarmee we Apeldoorn nog mooier, leuker of beter maken. Daarom zijn er meerdere regelingen om mee te doen of te denken. Deze 2 grote initiatieven vallen onder De Subsidieregeling Inwonersinitiatieven.  Die bestaat uit twee onderdelen: grote initiatieven (aanvragen boven de 2500 euro) en kleinere initiatieven tot 2.500 euro. Aanvragen voor een groot initiatief worden elk jaar in twee rondes beoordeeld. Uw aanvraag moet dan binnen zijn voor 31 mei of voor 31 december. Voor kleinere initiatieven kunt u het hele jaar een aanvraag doen.

De twee initiatieven

De volgende twee initiatieven worden nu gerealiseerd:

Het realiseren van een groot klimtoestel op het openbare grasveld naast het dorpshuis en openbare basisschool Oosterhuizen. De kinderen van deze basisschool hebben een verkiezing gehouden in de bovenbouw om het ontwerp te kiezen dat aansluit bij de behoeftes van de kinderen. Daar kwam een natuurlijk klim-/speeltoestel uit dat past in de groene omgeving van Oosterhuizen.

Het plaatsen van een tafeltennistafel, wipkip en schommel op een grasveldje aan de Pinksterbloem. Het doel van de initiatiefnemers is de bewoners en kinderen van de Pinksterbloem uit te nodigen om met elkaar te spelen, recreëren, verbinding te maken en zorg voor elkaar te dragen.

Goed idee? Doe er iets mee!

De gemeente biedt op een aantal manieren ondersteuning voor het ontwikkelen van initiatieven. Zo kunnen initiatiefnemers via ‘Voor Apeldoorn’ geld, hulp en/of materialen inzamelen en zijn er Initiatievenmakelaars die graag meedenken bij het opzetten van een initiatief. Heeft u ideeën voor een initiatief of wilt u nog meer voor uw buurt betekenen? Kijk op Meedenken en meedoen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen