Kunnen we de snip terugstemmen op een eurobiljet?

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

We kunnen de geliefde snip terugstemmen op ons papiergeld! De Europese Centrale Bank vraagt Europese burgers om hulp bij het vormgeven van een nieuwe serie eurobankbiljetten en één van de thema’s betreft vogels. Vanaf vandaag kan een enquête worden ingevuld.

Willen we de snip terug?

‘We willen dat Europeanen zich identificeren met het ontwerp van eurobankbiljetten, en daarom krijgen zij een actieve rol bij de selectie van het nieuwe thema,’ legt ECB-president Christine Lagarde uit. Mensen hebben er tot en met 31 augustus de tijd voor. In totaal worden zeven thema’s voorgesteld. Naast vogels zijn dat Europese cultuur, natuur, (de zonnebloem!)  de toekomst, ‘ons Europa’, rivieren en handen. Wie een idee heeft om daar een vuurtoren in te fröbelen is wat ons betreft ook van harte welkom.

Contant belangrijk

De centrale bank wil in 2024 beslissen welk van deze thema’s terugkomt in de nieuwe generatie eurobiljetten. Daarin worden de uitkomsten van de enquête meegenomen. Aansluitend zal er een ontwerpwedstrijd plaatsvinden, meldt de ECB, waarna in 2026 bekend wordt gemaakt wanneer de nieuwe biljetten in omloop komen. De president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot nodigt Nederlanders uit mee te denken. ‘Ook in Nederland is en blijft contant geld belangrijk. Net als uw mening. Het ontwerp van een nieuw bankbiljet begint dan ook bij u,’ zegt hij. De link naar de survey was vandaag overbelast, maar we komen erop terug. Het bericht Kunnen we de snip terugstemmen op een eurobiljet? verscheen eerst op Zaanstad.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen