Belangrijk nieuws over de Energietoeslag 2023

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Verschillende nieuwssites en kranten hebben de afgelopen dagen bericht over de energietoeslag 2023.

Energietoeslag 2023 nieuws

Dit nieuws is het gevolg van het aanbieden van het wetsvoorstel voor de energietoeslag 2023 aan de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel beschrijft de richtlijnen voor de energietoeslag 2023. Op dit moment is het nog slechts een voorstel en de wet zelf is nog niet van kracht. Dit betekent dat het op dit moment niet mogelijk is om de energietoeslag 2023 aan te vragen. Indien reeds een voorschot van €500 voor de energietoeslag 2023 is ontvangen, kan het resterende bedrag voor de energietoeslag op dit moment niet worden verstrekt.

Het tijdspad

Op 3 juli 2023 is het wetsvoorstel Energietoeslag 2023 ter behandeling aangeboden aan de Tweede Kamer. Tijdens de zomerperiode is de Tweede Kamer met reces, wat betekent dat er geen beslissingen worden genomen. De Tweede Kamer heeft wel de mogelijkheid om vragen te stellen. Vanwege het feit dat het kabinet is gevallen, is het onzeker wanneer het wetsvoorstel zal worden behandeld. Pas nadat de wet is aangenomen, kunnen gemeenten beginnen met het uitvoeren van de energietoeslag 2023.

Wanneer kunt u de energietoeslag 2023 wel aanvragen?

Voor de val van het kabinet werd verwacht dat gemeenten vanaf het derde of vierde kwartaal, dus vanaf september/oktober 2023, de energietoeslag 2023 zouden kunnen toekennen. Of dit nog haalbaar is, zal de komende maanden moeten blijken. Zodra bekend is wanneer het wetsvoorstel verder zal worden behandeld, zullen inwoners hierover worden geïnformeerd. Inwoners die bekend zijn bij de gemeente, bijvoorbeeld omdat zij een uitkering ontvangen, zullen het resterende bedrag van de energietoeslag 2023 automatisch op hun rekening ontvangen zodra dit kan worden toegekend.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen