Hagelstenen zo groot als golfballen? Bescherm je auto met dekens!

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De Nederlanders die afgelopen week in Italië het noodweer meemaakten, zullen niks meer hebben aan deze tips. Maar voor de toekomst is het altijd handig. Menig autobezitter zal schrikken bij een bericht van grote hagelstenen die verwacht kunnen worden als het gaat onweren. Wie het eerder meemaakte, weet wat we bedoelen. Je auto wordt een poffertjespan!

Hagelstenen

Het mooiste zou zijn, als je auto ergens onder staat of in een garage maar dat zal voor de meeste autobezitters niet zo zijn. Om je auto dan toch te beschermen tegen de hagelstenen kun je ook je auto ‘inpakken’. Het wordt in landen waar het vaker hagelt met grote stenen vaak gedaan, tussen de bergen komt hagel veel vaker voor. In Europa hebben landen als Oostenrijk er daarom veel meer mee te maken.

Dikke dekens en dekbedden

Een dekbed, een dikke gewatteerde deken, of een stapel dekens, meerdere grote handdoeken, het kan je allemaal helpen de schade aan je auto te beperken. Maar ook aan je motor of je scooter natuurlijk! Leg de deken(s) over het dak van je auto, de motorkap en achterklep als die er is. Gebruik meerdere lagen als je dunnere stof hebt zoals handdoeken. Verzwaar ze, of bindt ze vast met touw/banden om de auto heen zodat ze vast liggen. Je kunt ze eventueel ook meteen nat maken. Vaak komt eerst de wind, zo voorkom je dat ze weg of opwaaien.

Afwachten

Binnen kun je dan de hagelbui afwachten. De dekens zorgen voor demping en de hagelstenen komen daardoor niet zo hard op het metaal terecht. Het is niet gezegd dat je hiermee helemaal geen schade krijgt aan je auto. Dat zal ook aan de hagelbui liggen maar met wat mazzel, is er straks niets te zien van enige hagelsteen die je auto terroriseerde.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen