Pricewise: meer consumenten willen Nederlandse groene stroom

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Steeds meer mensen willen een stroomcontract met Nederlandse groene stoom, merkt prijsvergelijker Pricewise.

Combicontract

Ze kiezen dan vaak voor een combinatiecontract met gas waarvan de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd. Volgens de site stijgt dit product “enorm in populariteit”. Afgelopen kwartaal werd het 22 procent vaker aangevraagd dan een jaar terug. “Tegenwoordig zien we dat bijna iedere aanbieder hernieuwbare energie aanbiedt. Vroeger was groene stroom lastiger verkrijgbaar en een markt voor leveranciers om zich op te onderscheiden”, zegt energiekenner Tom Schuitemaker van Pricewise.

Hernieuwbare energie

Nederlandse groene stroom wordt opgewekt met zonnepanelen of windmolens. CO2-uitstoot compenseren gebeurt bijvoorbeeld door te investeren in bossen of andere duurzame projecten. Groene stroom is altijd iets duurder dan ‘grijze’ stroom uit gas, zegt de vergelijkingssite er wel bij. Soms scheelt het een paar euro per maand. Nederland en sommige andere EU-landen willen groene stroom op den duur goedkoper maken voor consumenten dan grijze stroom. Dit moet het voor de energiemarkt aantrekkelijker maken om te investeren in groene energie. Het bericht Pricewise: meer consumenten willen Nederlandse groene stroom verscheen eerst op Nieuws.nl.groene stroom

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen