Snapchat op de telefoon van je kind kun je controleren

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Alles in het leven brengt mogelijke gevaren met zich mee, zo ook Snapchat. In Nederland zijn er 6,55 miljoen gebruikers van Snapchat, onder wie veel kinderen.

Snapchat op de telefoon van je kind?

De kans is dus groot dat jouw kind ook actief is op deze app. In Nederland staat Snapchat zelfs op de gedeeld 4e plaats in de vaakst dagelijks gebruikte social media-apps. Alleen WhatsApp en Instagram worden vaker gebruikt. YouTube deelt de vierde plek met Snapchat.

Informatie voor ouders

Snapchat heeft in de app een tool gelanceerd zodat ouders beter toezicht kunnen houden op het gedrag van hun kinderen op Snapchat, namelijk “Family center”. Met deze tool kunnen ouders, met goedkeuring van de kinderen, zien met wie zij de afgelopen week contact hebben gehad via Snapchat. Ook kunnen zorgwekkende accounts rechtstreeks worden gerapporteerd bij het beveiligingsteam. In de app zijn ook bronnen te vinden om ouders en kinderen te helpen om open gesprekken te voeren over de veiligheid van kinderen online.

Familiecentrum in de Snapchat app openen

Dit kan via de zoekfunctie op de app. Typ ‘familie’ of ‘ouder’ in de zoekbalk, deze is toegankelijk in elk deel van de app. Of via settings: Druk op het instellingen icoon op je eigen profiel, om instellingen te openen. Scroll naar het gedeelte privacy-instellingen. Druk hier op “familiecentrum”.

Verdere tips en tricks voor Snapchat

  • Zorg ervoor dat ‘Onzichtbare modus‘ is aangevinkt, zodat niemand je kinds echte locatie kan zien. In het Engels noemt Snapchat dit ‘Ghost Mode‘.
  • Kies de optie ‘Mijn vrienden‘ om te voorkomen dat vreemden contact kunnen opnemen met je kind.
  • Zet het vinkje in het vakje achter ‘Toon me in Snel toevoegen‘ uit.

Het bericht Heeft uw kind snapchat? Hier wat handige tips voor ouders! verscheen eerst op Waalwijk.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen