Veilige vakantie – Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Veel kampeerders gaan goed voorbereid op pad. Bandenspanning gecheckt, gasslang vervangen en een rookmelder in de caravan, boot of camper. Wat helaas wat minder aandacht krijgt is een koolmonoxidemelder. En die is toch minstens zo belangrijk. Dit is deel 3 uit de serie over veilig vakantie vieren.

Koolmonoxide

Je leest het ieder jaar wel een paar keer in het nieuws: ‘Mensen onwel in caravan of boot door koolmonoxide (CO)’. In veel caravans en campers is een gastoestel aanwezig, zoals bijvoorbeeld een kachel die werkt op propaan. Ook boten hebben vaak zo’n kachel. Daarnaast hebben boten ook nog vaak een motor die de boot aandrijft.

Gaskachels en de uitlaatgassen van de motor van boten kunnen koolmonoxide uitstoten. Met alle (levens)gevaarlijke gevolgen van dien.

Tips

We geven wat tips, zodat je veilig kunt genieten van een heerlijk verblijf op de camping of het water!

  • Laat het verbrandingstoestel zoals de kachel, een keer per jaar nakijken en schoonmaken door een erkend bedrijf.
  • Plaats een koolmonoxidemelder in je kampeermiddel of boot. Hang de melder aan het plafond.

Meer weten?

Hier vind je meer info: https://www.brandweer.nl/onderwerpen/koolmonoxidemelder-waar-hang-je-die-op/ (Bron: Veiligheidsregio Gelderland-Zuid) Het bericht Veilige vakantie – Voorkom koolmonoxidevergiftiging verscheen eerst op Beuningen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen