Vandaag een dipje in de temperatuur, voorbode voor warmte

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Vandaag maken we een kleine stap terug wat betreft de temperatuur. Er is aanzienlijk meer bewolking dan de voorgaande dagen, vooral in het binnenland overheerst de grijze lucht.

Verder vandaag

Een storing trekt over Duitsland en raakt ons enigszins, wat met name de gebieden langs de oostgrens kan treffen met bewolking en hier en daar een mogelijke bui. In het uiterste westen en noorden, vooral in de kustgebieden, zal de zon echter regelmatig tevoorschijn komen. De noordoostenwind wint aan kracht en de temperaturen schommelen tussen de 20 en 24 graden. Vanavond blijft de bewolking overheersen en kan er met name in het noorden nog een lichte regenbui vallen. Dankzij het aanhoudende wolkendek blijft de temperatuur vannacht relatief mild, met minima van 15 tot 18 graden.

Morgen

Morgen zal de temperatuur weer snel stijgen. De wind draait van oost naar zuid, waardoor warme lucht ons bereikt. Bijna het hele land kan temperaturen verwachten tussen 25 en 30 graden. Hoewel de zon niet continu zal schijnen, zal deze regelmatig doorbreken tussen diverse wolkenvelden. Enkele gebieden kunnen wellicht wat dikkere bewolking ervaren die af en toe een lichte regenbui kan veroorzaken, maar over het algemeen zal het droog blijven. De warmte wordt vooral aangevoerd door een zuidoostelijke wind die zeer warme lucht met zich meebrengt.

Zaterdag

Ook tijdens de nacht naar zaterdag zal de temperatuur nauwelijks afnemen. In vrijwel het hele land blijven we boven de 20 graden, mede doordat er vanuit het westen steeds meer bewolking binnendrijft. In het zuidwesten kan zelfs al een eerste bui vallen. Met name zaterdagochtend kunnen op meerdere plekken stevige regen- en onweersbuien voorkomen. De bewolking zal in de loop van de middag snel opklaren en de temperaturen zullen alsnog variëren tussen de 24 en 28 graden.

Zondag

Op zondag blijft het de hele dag droog en krijgt de zon volop ruimte. Met een westenwind kunnen we opnieuw rekenen op temperaturen rond de 27 graden.

Hogere temperaturen

Na het weekend blijft de zon onverminderd schijnen en is het mogelijk dat we nogmaals tropische temperaturen bereiken. Vooral in de eerste helft van de nieuwe week lijkt er sprake te zijn van aanzienlijke warmte, waarbij dinsdag wellicht het hoogtepunt vormt. De verwachting voor de periode daarna blijft echter nog onzeker.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen