Wespentelling wegens slecht weer met een week verlengd

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De landelijke wespentelling is vanwege het slechte weer met een week verlengd. De telling liep eigenlijk alleen afgelopen weekend, maar iedereen kan nog tot en met 3 september wespen tellen. Dat staat op de site van de Wespenstichting.

Wespentelling

In Nederland leven zo’n vijfhonderd wespensoorten. Daarvan zijn er ongeveer tien die nesten maken. Van die tien zogenoemde sociale wespensoorten zijn het alleen de twee soorten limonadewespen die een voorkeur voor zoetigheid hebben en die dus overlast veroorzaken. Van de andere soorten hebben mensen geen last, terwijl de dieren wel een nuttige rol in de natuur vervullen. Verdelgen van de nesten van deze wespen, wat heel vaak gebeurt, is daarom totaal onnodig, vindt de Wespenstichting.

Kaart met soorten

Voor de telling is een kaartje gemaakt met daarop de tien meest voorkomende wespensoorten. Dat kaartje en een telformulier zijn te vinden op de website van de Wespenstichting. Vorig jaar eindigde de limonadewesp op de eerste plaats, met 794 getelde dieren. Het bericht Wespentelling wegens slecht weer met een week verlengd verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen