Fietsersbond: 1,7 miljard euro nodig voor veilige fietspaden

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Om te zorgen voor veiligere fietsroutes is volgens onderzoekers van de Fietsersbond en ingenieursbureau Sweco 1,7 miljard euro nodig. Veilig Verkeer Nederland sluit zich daarbij aan. Met het geld kunnen meer en bredere fietspaden worden aangelegd.

Fietsersbond

De onderzoekers constateren in een onderzoek dat ze uitvoerden in opdracht van Bouwend Nederland dat onveilige fietsroutes de kans op ongevallen vergroten, en dat veel middelbare scholieren hiermee te maken krijgen onderweg naar school. Het gaat om te smalle fietspaden, noodgedwongen fietsen op wegen met gemengd verkeer en gevaarlijke oversteken op 80 kilometerwegen.

Verbreden en vernieuwing

De 1,7 miljard euro is volgens de Fietsersbond nodig om fietsroutes te verbreden en om nieuwe fietspaden en oversteekplaatsen aan te leggen. “De investeringen per gemeente of provincie verschillen, maar overal geldt dat meer mensen gaan fietsen en er veel meer soorten fietsen zijn zoals brede bakfietsen en fast bikes”, licht voorzitter van Bouwend Nederland Arno Visser toe. “Om de veiligheid van scholieren te verbeteren, pleiten wij ervoor dat gemeentebesturen kijken naar de noodzaak van investeren in de lokale fietsinfrastructuur. Die investeringen zijn met de huidige stikstofproblematiek wél mogelijk.” Het bericht Fietsersbond: 1,7 miljard euro nodig voor veilige fietspaden verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen