Ampersand daar draait het vandaag allemaal om

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Door Sam Fish – We beginnen de dag met een vraag. Weet jij de correcte naam voor het en-teken? & deze dus? Ja, daar is een naam voor!

Ampersand

De echte naam voor dit teken is niet ‘en-teken’ het is ampersand. Niet echt een term die je vaak gebruikt en eerlijk is eerlijk: en-teken dekt wel meteen de lading. Ampersand zou in principe alles kunnen zijn als je niet weet wat het is. En misschien is dit wel precies de reden dat dit teken een eigen dag heeft: meer bekendheid voor de naam.

Betekenis

Maar er zit wel degelijk een betekenis achter. Het teken bestond oorspronkelijk uit de letters et. In het Latijn is dat ‘en’. Vroeger waren deze letters duidelijk te herkennen in het symbool. In de loop der jaren is het symbool echter geëvolueerd tot het huidige symbool. En daarin zijn nog nauwelijks letters te herkennen. De naam ampersand komt voort uit de woorden ‘et per se &’. Dat werd gebruikt aan het einde van alfabetreeksen en betekent ‘en opzichzelfstaand &’. Ampersand is dan weer de Engelse verbastering hiervan.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen