Extra vergadering Gelderse Staten na meldingen over werksfeer

Foto: ©Provincie Gelderland

Het presidium van de Provinciale Staten van Gelderland komt maandagavond om 19.30 uur bijeen voor een extra vergadering.

Extra vergadering Gelderse Staten

De aanleiding voor de ingelaste vergadering is de recente berichtgeving over meldingen van sociale onveiligheid op de werkvloer van de provincie. Onder meer het gedrag van de Gelderse commissaris van de Koning John Berends zou hierbij een rol spelen. Volgens de provincie is Berends zelf aanwezig bij de extra vergadering, net als gedeputeerde Peter Drenth.

Grensoverschrijdend gedrag

De Gelderlander meldde vrijdag dat de commissaris en een aantal van zijn naaste medewerkers zich schuldig zouden maken aan grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer van het provinciehuis. Het zou hierbij gaan om verbaal grensoverschrijdend gedrag, zoals schreeuwpartijen, roddelen en intimidatie. Daarnaast zou er sprake zijn van lichamelijk grensoverschrijdend gedrag en pestgedrag.

Afstand nemen

De provincie nam zaterdag in een verklaring afstand van de beweringen die in De Gelderlander werden gedaan. Uit een recent medewerkersonderzoek zou volgens Gelderland blijken dat de werksfeer juist verbeterd is, ten opzichte van vorig jaar. Wel erkende de provincie dat werknemers zich onveilig hebben gevoeld. “We zien nu dat er soms toch ook mensen tussen wal en schip raken. Dat betreuren we ten diepste”, staat in de verklaring.

Vervolgonderzoek

De provincie is inmiddels gestart met een breed intern vervolgonderzoek naar de werkdruk en sociale veiligheid binnen de organisatie. De eerste resultaten van dat onderzoek worden binnen een maand verwacht. Het bericht Extra vergadering Gelderse Staten na meldingen over werksfeer verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen