Nick Derks voorgedragen als wethouder in Apeldoorn

Wethouder Nick Derks tijdens het jaarlijkse Ondernemersontbijt in Zaal Sterrebosch
Wethouder Nick Derks tijdens het jaarlijkse Ondernemersontbijt in Zaal Sterrebosch
Foto:

Wethouder Nick Derks (36) heeft besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan en verlaat binnenkort gemeente Wijchen. De Apeldoornse VVD heeft hem voorgedragen als wethouder. Naar verwachting gaat hij daar vanaf 12 oktober aan de slag.

Deze stap markeert het einde van een politieke carrière van 13,5 jaar in Wijchen, waarvan de laatste 5,5 jaar als wethouder.

Voorrecht

“Ik kijk terug op een geweldige periode waarin zowel het college als de gemeenteraad vele successen hebben geboekt. Ik zie het als een voorrecht om als gemeenteraadslid en wethouder voor mijn eigen gemeente te hebben gewerkt”, zegt Derks.

“Nu is het tijd om het stokje over te dragen. Ik dank de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties voor de goede samenwerking en het vertrouwen dat ik de afgelopen jaren heb mogen ervaren.”

Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn telt 167.000 inwoners (2023) en is na Nijmegen de grootste gemeente van de provincie Gelderland. Het college van Apeldoorn bestaat uit burgemeester Ton Heerts en 7 wethouders namens VVD (2), Lokaal Apeldoorn (2), GroenLinks, SGP en SP. De gemeenteraad bestaat uit 39 raadsleden.

Een voorrecht om als raadslid en wethouder voor mijn eigen gemeente te hebben gewerkt

Portefeuilles

Nick Derks neemt in Apeldoorn de plaats in van wethouder Jeroen Joon (VVD) die per 5 september is benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Harderwijk. In zijn nieuwe rol in Apeldoorn richt Derks zich waarschijnlijk onder andere op de portefeuilles economie, brede welvaart, projecten binnenstad, topsportevenementen en lobby.

Verlies

Burgemeester Renske Helmer-Englebert prijst Nick Derks als een zeer gewaardeerde wethouder. “Nick heeft zich met toewijding en passie ingezet voor de belangen van onze gemeente, haar inwoners en ondernemers. Zijn vertrek is een verlies voor gemeente Wijchen.”

“Ik ben ervan overtuigd dat hij in Apeldoorn zijn kwaliteiten opnieuw laat zien. Hij is een talentvol bestuurder. We danken hem voor de fijne en collegiale samenwerking. We wensen hem veel succes en voldoening in zijn volgende uitdaging.”

Opvolgen

Het college van burgemeester en wethouders neemt de werkzaamheden van Derks op korte termijn over. Zodra bekend is wie hem gaat opvolgen, kijkt het college opnieuw naar de verdeling van de werkzaamheden.

Afscheidsreceptie

Iedereen die persoonlijk afscheid wil nemen van de vertrekkende wethouder is welkom op zijn afscheidsreceptie. Deze vindt plaats op vrijdag 13 oktober van 16.00 uur tot 19.00 uur bij Villa Sterrebosch aan de Kasteellaan 7 in Wijchen.

 


Nick Derks (l) als Vierdaagseloper afgelopen juli
FEITEN Nick Derks
  • Nick Derks is geboren in de gemeente Wijchen.
  • Hij behaalde in 2007 zijn propedeuse Bedrijfskunde aan de IC University of Applied Sciences – Amsterdam en studeerde daarna Nederlands Recht in Nijmegen.
  • Hij werkte van 2016 tot 2018 als financieel adviseur bedrijven bij Heilbron Wijchen.
  • In april 2010 werd hij voor de VVD gemeenteraadslid in Wijchen, vanaf 2014 als fractievoorzitter. In april 2018 werd Derks wethouder.
  • Derks was tot 2019 10 jaar lang betrokken bij de JOVD.
  • Naast het wethouderschap is Derks voorzitter van de VVD regio Gelderland en bij de VNG algemeen bestuurslid Toekomst Openbaar Bestuur, afdeling Gelderland.
  • Nick Derks houdt van kastelen, hockeyt en loopt ieder jaar de Nijmeegse Vierdaagse.
Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen