Goedemorgen, het is vandaag dinsdag 17 oktober

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Door Sam Fish – Vlindertjes, sliertjes, wokkels, roosjes. Het zijn niet de officiële namen, maar dat is vaak wel de term die we gebruiken voor de verschillende soorten pasta.

Pasta-dag

De bekendste soorten zijn toch wel de spaghetti en macaroni. Veel mensen houden het ook bij die twee termen als het gaat over de andere soorten pasta. En als je het echt goed wilt doen, dan is er zelfs voor elke soort een eigen saus die erbij hoort. Maar zo nauw kijken we vandaag niet. Het is de dag van de pasta en voor ons betekent dat, dat je gewoon lekker mag gaan eten.

Italiaans

Pasta is Italiaans voor deeg en is in de Italiaanse keuken de benaming voor deegwaren van harde tarwe. Het is verkrijgbaar in gedroogde vorm en verse en heeft zoals gezegd vele vormen en bereidingswijzen. Nog niet zo lang geleden is er ook pasta bijgekomen van spelt, meergranen en zelfs glutenvrij.

Welke soort, vorm, smaak of bereiding heeft jouw voorkeur?

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen