Uitspraak in zaak over subsidie voor Kroondomein Het Loo

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) doet dinsdagochtend uitspraak in de zaak die Stichting De Faunabescherming heeft aangespannen tegen de subsidie voor het Kroondomein Het Loo.

Onterecht

Koning Willem-Alexander krijgt, als beheerder van het terrein, jaarlijks geld voor het natuurbeheer daar. Volgens de natuuractiegroep is dit onterecht, aangezien de koning niet aan de voorwaarden voor de subsidie voldoet. Elk najaar sluit de koning een deel van het Kroondomein, volgens de rentmeester noodzakelijk voor het wildbeheer. Bekend is echter dat de koning dan ook jaagt op het terrein, zowel met als zonder gasten. De Faunabescherming stelt dat de subsidievoorwaarden voor natuurbeheer worden geschonden. Daarom wil de stichting dat koning Willem-Alexander het subsidiebedrag van de afgelopen vijf jaar terugbetaalt. Dit zou gaan om 4,8 miljoen euro.

Eerste aanleg

In eerste instantie schoof het ministerie het bezwaar dat De Faunabescherming tegen de subsidie maakte aan de kant. Dat was onterecht, zo oordeelde het CBb afgelopen mei. De stichting heeft tot doel toe te zien op het verantwoord beheer van de in het wild levende dieren, en is daarom belanghebbende in het verhaal. Het bericht Uitspraak in zaak over subsidie voor Kroondomein Het Loo verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen