Goedemorgen, het is vandaag dinsdag 7 november

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Door Sam Fish – Het kraken van je knokkels, een zak chips open maken, soep slurpen, smakken tijdens het eten. Het zijn voor veel mensen als nagels over een krijtbord.

Misofonie

Voor veel mensen zijn deze geluiden gewoon vervelend. Maar er zijn mensen die er zó slecht tegen kunnen dat het hun leven beïnvloedt. De aandoening heet misofonie en kan leiden tot een sociaal isolement. Soms leidt het zelfs tot ontslag of een scheiding. Voor deze mensen is het veel meer dan een irritatie. Het is een serieuze aandoening en daar staan we vandaag, op maandag 7 november, bij stil. Het is namelijk de dag van de misofonie.

Landelijke club

De dag is opgericht door de Vereniging Misofonie Nederland en hun oprichtingsdatum was 7 november. Vandaar dat we er vandaag bij stilstaan. Misofonie betekent in het Grieks letterlijk haat (misos) voor geluid (phónè). En die haat kan soms verder gaan dan irritatie. Het kan zelfs leiden tot agressie. De mensen die hier last van hebben kunnen enorm boos worden en dus minder goed functioneren. Vandaag dus stilletjes eten, niet kraken en geen rare geluiden maken. Dan houden we iedereen blij. Wil je meer weten over misofonie? Kijk dan op de website van de vereniging.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen