Staat de verkeersveiligheid in zijn hemd?

Foto: ©Maximaal Sales

Apeldoorn, een gemeente die voortdurend werkt aan haar verkeersveiligheid, heeft recentelijk een nieuwe stap gezet met een specifiek plan voor Verkeersveiligheid, als aanvulling op de bestaande Verkeersvisie 2016-2030. Lokaal Apeldoorn en de plaatselijke VVD stelden het college van burgemeester en wethouders hier schriftelijke vragen over.

Verkeersveiligheid

Dit nieuwe plan, met een blik op 2030, omvat verschillende belangrijke aspecten:

  • Huidige verkeersveiligheid in Apeldoorn: Het plan geeft een uitgebreid beeld van de huidige verkeerssituatie, gebaseerd op zowel ongevalcijfers als persoonlijke ervaringen en meningen van inwoners.
  • Toekomstige ontwikkelingen: Er wordt gekeken naar toekomstige veranderingen, zoals het nastreven van snelheidslimieten van 30 km/u in bebouwde gebieden.
  • Verbetering en samenwerking: Het plan beschrijft de inspanningen van de gemeente om de verkeersveiligheid te verbeteren en hoe men omgaat met feedback en wensen vanuit de gemeenschap.

Opmerkelijk is de eerdere aandacht die de VVD in 2021 vroeg voor de veiligheid van voetgangers, fietsers en automobilisten op de Sprengenweg. Dit heeft geleid tot enkele prangende vragen van Lokaal Apeldoorn en de VVD aan het college, waaronder:

  • De verwachte opleverdatum van het nieuwe Verkeersveiligheidsplan.
  • Kennis en acties met betrekking tot de gevoelde onveiligheid door omwonenden van de Sprengenweg.
  • Redenen achter het verdwijnen van parkeerplaatsen bij aanpassingen aan de Badhuisweg.
  • Overwegingen omtrent het balanceren van verkeersveiligheid en gebruikersbeleving, vooral met betrekking tot financiële aspecten.

Deze vragen onderstrepen de voortdurende inzet van de gemeente om een veilige en responsieve verkeersomgeving te creëren, waarbij de belangen en zorgen van alle weggebruikers worden meegewogen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen