Schaatsweer mogelijk vanaf aankomende zondag

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Aan het eind van de week gaat de temperatuur omlaag en wordt het winters weer.

Schaatsweer

Volgens weerbureau Weeronline gaat het in de nacht naar zondag bijna overal vriezen. Daarna blijft het kwik ook overdag hangen rond het vriespunt. Dat duurt tot zeker woensdag. In de nachten vriest het licht tot matig. Daardoor kan het op speciale buitenbanen tot schaatsplezier komen en misschien in de loop van de week ook wel op ondergelopen weilanden en ondiepe plassen. Voor schaatsplezier op grote wateren is de hoeveelheid vorst vooralsnog te weinig, aldus Weeronline.

Ontdek de magie van schaatsen: plezier op het ijs

Schaatsen, een oeroude wintertraditie, brengt een betoverend gevoel van vrijheid en plezier. Het is de kunst van voortbewegen op dunne, rechte ijzers over ijs, een activiteit die zowel op natuur- als kunstijs plaatsvindt. Of je nu een doorgewinterde professional bent of voor het eerst op het ijs staat, schaatsen biedt een scala aan opwindende mogelijkheden. Schaatsen is niet alleen een sport, maar ook een bron van vreugde. Of je nu op een ijsbaan rondjes draait of een parcours aflegt, het gevoel van de wind in je haren en de soepele bewegingen op het ijs zorgen voor een unieke combinatie van sportiviteit en plezier. Deze activiteit traint niet alleen je lichaam, maar laat je ook genieten van de winterse atmosfeer. Van langebaanwedstrijden tot marathonschaatsen, schaatsen kent diverse disciplines die variëren in afstanden en regels. Langebaanwedstrijden op speciaal geprepareerde banen testen de snelheid en uithoudingsvermogen, terwijl marathonschaatsen een meer tactische benadering vereist, waarbij teams strategisch samenwerken. Schaatsen gaat verder dan alleen fysieke activiteit; het biedt ook sociale interactie. Op de ijsbaan kom je samen met vrienden en familie, en deelt lachende momenten terwijl je samen over het ijs glijdt. Het is echter essentieel om enkele spelregels van schaatsen etiquette te volgen, zoals het respecteren van de schaatsrichting en het vermijden van abrupte bewegingen. In essentie biedt schaatsen een mix van fysieke activiteit, competitie en sociale verbondenheid. Dus bij het ideale schaatsweer… Trek je schaatsen aan, voel de frisse wind en omarm de magie van het ijs.

Later in week

Vanaf volgende week woensdagmiddag wordt de verwachting een stuk onzekerder. De wind draait mogelijk van oost naar noord en als dat gebeurt, wordt het minder koud, vooral in de nachten. Wel neemt dan de kans op een winterse bui toe. Het bericht Mogelijk schaatsweer op komst verscheen eerst op Beverwijk. (bron: ANP / Weeronline / Nieuws.nl).Schaatsweer

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen