Donkere dagen, bent u thuis?

Foto: Still Politie.nl

Een inbraak in uw woning? Dat wilt u niet. Onbekenden zijn in uw huis geweest en hebben waardevolle bezittingen meegenomen. Nu het buiten vroeger donker is, hebben inbrekers meer mogelijkheden om ongezien rond te lopen, op zoek naar mogelijkheden om in te breken. Gelukkig zijn er veel manieren om de kans op inbraak in uw huis te verkleinen. De volgende tips kunnen u daarbij helpen.

Verlichting

Of u nu thuis bent of niet, zorg dat er ‘s avonds verlichting brandt en uw huis een bewoonde indruk geeft. Zorg daarnaast voor goede buitenverlichting die aanspringt zodra iemand In de buurt komt. Zo kunnen inbrekers zich niet verstoppen bij uw huis.

Sluit deuren en ramen

Sluit uw huis goed af, ook al gaat u maar heel even weg. Inbrekers hebben zeer korte tijd nodig om toe te slaan. Draai de sleutel van uw voor- en achterdeur minimaal één keer om. Zo kunnen inbrekers uw deur niet met een stukje plastic openmaken. Kijk op de website van het politiekeurmerk Veilig Wonen® voor meer advies.

Niet thuis

Bent u een avond niet thuis? Zet dit dan niet op Facebook. Inbrekers gaan mee met hun tijd. Deel foto’s of verhalen achteraf, als uw weer thuis bent.

Waak mee!

Meld verdachte situaties. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer het kenteken van een verdachte auto of het signalement van een verdachte persoon.

Inbraakchecker

Benieuwd naar wat het meest gestolen wordt? En hoe een inbreker het vaakst binnen komt? Ga naar www.inbraakchecker.nl en test uw kennis over inbraken.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen