Batterijen, het is vandaag de dag van de batterij en nat

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Batterijen. Je hebt ze overal voor nodig en ze zijn eigenlijk altijd op als je ze nodig hebt. Oplaadbaar, groot, klein, rond, vierkant of zelfs plat. Batterijen zijn er in alle soorten en maten.

Batterijen

Je kunt ze ook allemaal weer inleveren. Dat is goed voor het milieu, want zo kan het materiaal opnieuw gebruikt worden. Dat inleveren kan vaak op de plek waar ze je ook gekocht hebt. En soms kun je nog wat winnen ook!

De term batterij werd voor het eerst gebruikt door Benjamin Franklin in 1748. Hij duidde hiermee op een rij elektrisch geladen glasplaten. Het woord batterij kwam van het Engelse woord ‘Battery’, dat is een militaire term voor in een rij opgestelde artillerie. In die tijd had de batterij vooral amusementswaarde. Echt een praktische toepassing was er nog niet voor.

Nat en zacht, morgen af en toe regen

Het is bewolkt met langdurige regen. Met 9 tot 11 graden is het zacht en er staat een matige tot vrij krachtige zuidenwind. In de loop van de avond neemt de regen vanuit het westen af. Komende dagen blijft het zacht met veel bewolking en af en toe regen. Later in de week kan het opnieuw langere tijd regenen.

Vanochtend: zacht en regenachtig

Het is bewolkt en op steeds meer plaatsen gaat het regenen. Er staat een matige en in de kustprovincies vrij krachtige zuidenwind en aan zee is de wind af en toe krachtig. Ondanks de regen is het zacht, de temperatuur ligt rond een graad of 10.

Vanmiddag: langdurige regen

Het is grijs en nat met langdurige regen. De temperatuur verandert nauwelijks en ligt op de meeste plaatsen op 10 à 11 graden. Op de Wadden is het een graadje minder zacht. De wind blijft matig tot vrij krachtig en komt uit het zuiden tot zuidwesten.

Vanavond: regen neemt af

Aanvankelijk regen het nog op grote schaal. De intensiteit van de regen neemt af en later wordt het in het westen droog. Komende nacht zal ook in het midden en oosten de regen plaats maken voor droge perioden. De wind is dan naar het westen tot noordwesten gedraaid en de minima liggen tussen 6 en 9 graden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen