Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

Nicotinezakjes

Met Zyn, kleine zakjes waarin een poeder met nicotine zit, denkt de onderneming een minder schadelijk nicotineproduct in huis te hebben. Daarbij profiteert Philip Morris van zogenoemde Zynfluencers die het merk promoten op sociale media, met naar schatting 30.000 TikTok-accounts die #Zyn gebruiken. Maar volgens de aanklacht zouden de zakjes meer nicotine afgeven dan sigaretten.

Problemen

De eiser in de zaak, Bailey Wolters, zegt te kampen met verslavings- en gebitsproblemen als gevolg het gebruik van Zyn. Dit terwijl Philip Morris, en Swedish Match, dat de zakjes maakte voordat Philip Morris het bedrijf in 2022 voor 16 miljard dollar overnam, helemaal niet voor dergelijke risico’s zouden hebben gewaarschuwd.

Geen reactie

Philip Morris reageerde niet op vragen om commentaar van persbureau Bloomberg. De onderneming heeft recent wel in e-mails over Zyn gezegd dat zijn producten “niet bedoeld zijn voor degenen die nog geen nicotineproducten gebruiken, en zeker niet voor degenen die jonger zijn dat de leeftijd waaraan verkoop wettelijk is toegestaan”. Het bericht Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen