Stort geen tuinafval in natuur

Foto: @Gemeente Nunspeet

Heb je de tuin weer netjes op orde gemaakt? Stort het tuinafval dan niet ‘over de heg’ op gemeentegrond of andere natuur. Zomaar tuinafval storten in de natuur is wettelijk verboden is. Je kunt hiervoor een boete krijgen.

Stort geen tuinafval in natuur

Misschien denk je dat dit geen kwaad kan, maar niets is minder waar, want tuinafval:

  • stimuleert wildgroei van o.a. bramen en brandnetels
  • bevat vaak (sporen) van ongewenste planten (exoten), die hier in de natuur niet thuishoren, zoals de Japanse Duizendknop of Reuzenberenklauw. Deze zijn schadelijk voor de natuur en infrastructuur.

Wist je dat je van het sap van de Reuzenberenklauw ernstige brandwonden kan krijgen?

Wat dan wel?

Gebruik je groene container. Of maak een composthoop en verrijk je eigen tuin met de compost. Hoe je dit doet? Kijk op milieucentraal.nl

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen