Campagne tegen kinderontvoering met naderende zomervakantie

jun 12 , 9:23 Nieuws
ontwerp zonder titel 39
Het Centrum Internationale Kinderontvoering (IKO) begint een campagne om aandacht te vragen voor de ontvoering van kinderen van en naar het buitenland. De zomervakantie is de periode waarin doorgaans de meeste kinderontvoeringen plaatsvinden, aldus het IKO.

Kinderontvoering

De kinderen worden, volgens het centrum, relatief vaak ontvoerd naar Turkije en Polen. Daarbij hebben veel ouders vaak niet door dat ze zich schuldig maken aan ontvoering, aldus het centrum. Daarom hebben de Turkse zangeres Zehra Gülüç en de Pools-Nederlandse rapper Tomasz een nummer en een videoclip opgenomen om aandacht te vragen voor dit thema. Vorig jaar werden 260 kinderen van en naar Nederland ontvoerd, volgens cijfers van het IKO. In 77 procent is de moeder degene die het kind ontvoert. Bijna de helft van de kinderen is vijf jaar of jonger als ze ontvoerd worden. Het bericht Campagne tegen kinderontvoering met naderende zomervakantie verscheen eerst op Nieuws.nl .

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws . Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.