Iets minder faillissementen in mei, maar trend blijft stijgend

jun 12 , 8:57 Nieuws
euro
Het aantal faillissementen is in mei iets afgenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vorige maand achttien bedrijven minder failliet verklaard dan in april.

Daling faillissementen

Dat is een daling van 5 procent. De trend van het aantal bedrijven dat stopte, is volgens het CBS echter al ruim twee jaar stijgend. In de eerste vijf maanden van 2024 zijn ruim 40 procent meer bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode een jaar eerder. In mei werden 316 bedrijven en instellingen, inclusief eenmanszaken, failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 63. Dat is 12 procent minder dan in april. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in mei de meeste faillissementen uitgesproken in de sector verhuur en handel van onroerend goed en de sector vervoer en opslag. In de bouwnijverheid nam het aantal bedrijfsstops vorige maand af en in de industrie was sprake van een stijging.

Uitgesproken

Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 911 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen af tot en met augustus 2017. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Daarna nam het aantal faillissementen verder af en bereikte in augustus 2021 met 109 een laagterecord. Vanaf mei 2022 was het aantal faillissementen onafgebroken hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het bericht Iets minder faillissementen in mei, maar trend blijft stijgend verscheen eerst op Nieuws.nl .

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws
toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws
. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.