Dinsdag zeer warm, rest van de week buien kans en zon

06 aug , 8:06 Nieuws
ontwerp zonder titel 2024 08 06t081104875
De nacht verloopt rustig en helder met temperaturen tussen 13 en 15 graden. Dinsdag overdag is het zeer warm met in het zuiden plaatselijk 30 graden. Vanaf woensdag neemt de kans op een onweersbui toe. Daarna gaat de temperatuur een paar graden naar beneden.

Rustige nacht

Vannacht verloopt overwegend helder en op beschutte plaatsen is een enkele ondiepe mistbank niet uitgesloten. Het wordt op de meeste plekken niet kouder dan 14 of 15 graden, maar landinwaarts is plaatselijk 13 graden mogelijk.

Dinsdag: zeer plaatselijk tropisch

De hoogste temperaturen deze week vinden we waarschijnlijk terug op dinsdag. In Limburg valt een enkele ‘dertiger’ niet uit te sluiten, elders komen de maxima uit tussen 26 en 29 graden. Dit is ook een beetje afhankelijk van de hoeveelheid zonneschijn. De wind waait zwak, later aan zee soms matig uit een zuidelijke richting. Het weerbeeld is verder wisselend bewolkt: er trekken velden met (dunne) sluierbewolking over ons land, later verschijnen in het zuidwesten wat dikkere wolken. Verder schijnt de zon van tijd tot tijd flink.
Dinsdagavond neemt in Zeeland, en later ook elders in de kustgebieden en boven Brabant, de kans op een plaatselijke onweersbui toe. Veel lijkt dit aanvankelijk echter niet voor te stellen. De meeste regio’s kunnen dus ook dinsdagavond een aangename en warme zomeravond tegemoet zien.

Nacht naar woensdag: lokaal onweer

In de nacht van dinsdag op woensdag trekt een zone met bewolking en enkele buien over ons land, waarbij opnieuw plaatselijk onweer mogelijk is. Tijdens een actieve bui kan het best eventjes flink doorregenen. De minima komen uit tussen 14 en 17 graden.

Woensdag: licht wisselvallig

Woensdagochtend heeft vooral het oosten nog met een paar buien te maken, maar die zijn wel lokaal van aard. Verscheidene gebieden houden het dus gewoon overwegend droog. ’s Middags breekt van het westen uit de zon vaker door en dan blijft het meest droog. De warme lucht is dan wel verdreven en dat gaan we merken: het wordt aan zee hooguit nog 20-21 graden, in het zuidoosten is lokaal nog 24 graden mogelijk. Daarbij steekt een matige westenwind op.

Rest van de week: enkele buien

Donderdag belooft een overwegend droge dag te worden met temperaturen rond 23 graden. Dat wordt dus een ideale dag voor buitenactiviteiten! Vrijdag ziet er nogal anders uit: vooral tijdens de ochtenduren is het dan bewolkt met enige tijd regen. Daarna volgt een licht wisselvallig weekend met soms een bui, afgewisseld door zonnige perioden. Zeer warme lucht uit Frankrijk en Spanje komt tegen die tijd wel in de buurt terecht, maar bereikt ons land waarschijnlijk niet. De maxima schommelen dagelijks rond een graad of 25 en ook de nacht zijn aan de zwoele kant. Er bestaat daarnaast dus ook een scenario dat we wel in aanzienlijk warmere lucht terecht komen, maar die kans lijkt momenteel niet veel groter dan 10-15%.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.