Experts waarschuwen: Zomer vol ongedierte!

jul 10 , 7:39 Nieuws
ontwerp zonder titel 83
Door de regenachtige lente is er een toename van ongedierte zoals wespen, teken en bedwantsen te verwachten deze zomer. Ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt verwachten dat deze beestjes voor veel overlast gaan zorgen. Dit is niet alleen vervelend, maar kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden en te beschermen tegen deze plagen.

Gezondheidsrisico's van ongedierte

Ongedierte kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. De natte lente heeft gezorgd voor ideale omstandigheden voor wespen, teken en bedwantsen. Deze insecten kunnen niet alleen hinderlijk zijn, maar ook ziektes en allergische reacties veroorzaken.
Wespen
: Wespen maken hun nesten op droge plekken. Door de natte lente zoeken ze nu vaker naar nieuwe plekken dichtbij mensen. Dit zorgt voor meer wespen rondom huizen. Ongeveer 10-20% van de mensen is gevoelig voor wespensteken, wat kan leiden tot ernstige allergische reacties zoals astma-aanvallen en shock.
Teken
: Door de overvloedige vegetatie na de natte lente, zijn er meer teken. Tekenbeten kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken, die ernstige problemen kan geven met gewrichten, huid en hart. Jaarlijks krijgen ongeveer 27.000 mensen in Nederland deze ziekte door tekenbeten.
Bedwantsen
: Deze insecten worden vooral verspreid door menselijke activiteiten zoals reizen. Bedwantsenbeten veroorzaken intense jeuk en slaapproblemen. Hoewel ze geen ziektes overdragen, kunnen ze wel voor veel overlast zorgen.

Bescherm jezelf tegen ongedierte

Om jezelf te beschermen tegen ongedierte, geven experts van Beestjes Kwijt enkele belangrijke adviezen:
  • Houd je omgeving schoon: Maak elke dag de keuken en eetruimtes schoon, en ruim etensresten direct op. Bewaar voedsel in afgesloten bakken en zorg dat vuilnisbakken goed dicht zijn.
  • Gebruik beschermende kleding en middelen: Draag lange mouwen en broeken in natuurgebieden en gebruik insectenwerende middelen met DEET. Behandel kleding met permethrine om teken op afstand te houden.
  • Onderhoud je huis: Repareer lekkages en ventileer goed om vocht te voorkomen. Dicht gaten en scheuren om te voorkomen dat ongedierte binnenkomt. Controleer regelmatig je huis en tuin op sporen van ongedierte.
  • Inspecteer bagage na het reizen: Controleer je bagage op bedwantsen en was kleding op 60 graden. Let goed op bij het kopen van tweedehands meubels en controleer je bed op tekenen van bedwantsen.
Door deze maatregelen te volgen, kun je de kans op overlast door ongedierte verkleinen en genieten van een zorgeloze zomer.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws
toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws
. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.