Grote prijsverschillen bij tankstations Gelderland: verschil kan oplopen tot 38 cent per liter

jul 08 , 14:32 Nieuws
ontwerp zonder titel 73
Moet je binnenkort weer tanken? Hoeveel je precies kwijt bent aan brandstofkosten verschilt sterk per pomp.

Prijsverschillen tankstations

In Gelderland kost de goedkoopste benzine je momenteel € 1,869 per liter, terwijl je bij de duurste tankstations van de provincie tot € 2,249 per liter betaalt. Een verschil van 38 cent, wat op een volle tank van 50 liter maar liefst €19 kan schelen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer
op basis van data van Petrolview. “De afgelopen jaren is de benzineprijs al flink gestegen. Het is daarom goed om te weten wat het duurste en goedkoopste tankstation van ons land is. Met andere woorden waar moet ik wel of niet tanken”, zegt Menno Dijcks auto-expert bij Independer.

Ook grote prijsverschillen binnen dezelfde gemeente

Binnen de provincie zijn er grote prijsverschillen voor benzine, en zelfs binnen dezelfde gemeente is het vaak verstandig om de brandstofprijzen te vergelijken voordat je gaat tanken. Op lokaal niveau zijn de grootste benzineprijsverschillen als volgt. Bij de goedkoopste pomp betaal je binnen deze gemeente € 1,919 per liter, bij de duurste moet je momenteel € 2,219 aftikken. Een verschil van 30 cent en op een volle tank van 50 liter scheelt dat € 15. Gemiddeld betaal je in Apeldoorn €2,005 per liter.

Besparen doe je door te tanken op een industrieterrein

“Het is vaak lekker makkelijk, je stopt bij een bemande pomp op de snelweg voor een kop koffie, broodje en een tankbeurt. Maar dan zijn niet alleen de snacks een extra kostenpost. De benzine en diesel zijn namelijk vaak ook flink duurder. Het loont vaak op door te rijden naar een onbemande pomp verder van de snelweg. Vaak liggen de prijzen bij pompen bij industrieterreinen het laagst”, aldus Menno Dijcks auto-expert bij Independer.

Over het onderzoek

Voor dit onderzoek is gekeken naar de 3.093 tankstations waarvan er een tankbeurt is geregistreerd op 23 en/of 24 juni. Dat is gedaan op basis van data van Petrolview, dat is één van Europa’s grootste leveranciers van benzinepompdata. Het bericht Grote prijsverschillen bij tankstations in Noord-Brabant: verschil kan oplopen tot 36 cent per liter verscheen eerst op Waalwijk .

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws
toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws
. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.