Studenten Marechaussee worden op Marktplein beëdigd

jul 08 , 12:10 Nieuws
ontwerp zonder titel 68
29 officieren in opleiding bij de Koninklijke Marechaussee worden op 11 juli op het Marktplein beëdigd. Zij leggen dan de eed of de belofte af op de Standaard van de Marechaussee.

Beëdiging Marechaussee

Daarmee beloven zij trouw aan de Koning, gehoorzaamheid aan de wetten en onderwerping aan de krijgstucht. Om de band tussen de Koninklijke Marechaussee en Apeldoorn te benadrukken is de beëdiging voor publiek toegankelijk. De commandant van het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee (OTCKMar) in Apeldoorn, kolonel Willemijn Arends, neemt de eed of de belofte af.

Afronden

De officieren in opleiding ronden binnenkort de Vaktechnische Opleiding (VTO) af aan het OTCKMar en zullen tijdens de beëdiging ook hun diploma uitgereikt krijgen. Op de Vaktechnische Opleiding worden zij onder meer opgeleid tot algemeen opsporingsambtenaar en Officier van Dienst Politie (OVDP). Ook krijgen ze les in leiderschap, inlichtingen, bewaken en beveiligen, en personeelsmanagement.

KMA Breda

De cadetten zijn studenten van de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Zij volgen de 1-jarige Korte Officiersopleiding (KOO) of de 4-jarige Militair Wetenschappelijke Opleiding (MWO). De Vaktechnische Opleiding is daar een vast onderdeel van. De meesten gaan in de toekomst aan de slag als teamleider op een operationele brigade van de Marechaussee. Vanwege de opleiding in de stad en de vele oefeningen en trainingen in en om Apeldoorn zijn de stad en de Marechaussee onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws . Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.