Rijksoverheid roept op: update slimme apparaten voor je vertrekt

jul 08 , 11:08 Nieuws
ontwerp zonder titel 65
Zorg dat je slimme apparaten geen domme dingen doen als je op vakantie bent. Die oproep komt van de Rijksoverheid.

Slimme apparatuur

Die liet onderzoeken hoe Nederlanders omgaan met slimme apparatuur in huis en concludeert dat het updaten er vaak bij inschiet. Acht op de tien mensen bezit één of meer slimme apparaten, naast smartphone of pc. Hoewel driekwart weet dat de werking ervan verbetert door software-updates uit te voeren, vergeten velen dat. Nu miljoenen Nederlanders op vakantie gaan, adviseert de Rijksoverheid daar vooraf goed op te letten.

Mogelijke gevolgen

Volgens onderzoeker Masi Mohammadi van de Technische Universiteit Eindhoven zijn mensen zich niet bewust van de mogelijke gevolgen. “Een beveiligingscamera die valse alarmen genereert, een slim slot dat niet goed werkt, of slimme verlichting die ’s avonds niet aangaat. Maar ook: internetcriminelen die via de router jouw wifi-netwerk binnenkomen. Het zijn slechts enkele voorbeelden van wat er kan gebeuren. Dat geeft een onrustig gevoel als je van huis bent.” Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Er deden 1925 mensen aan mee. Het bericht Rijksoverheid roept op: update slimme apparaten voor je vertrekt verscheen eerst op Sittard-Geleen .

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws
toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws
. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.