Nederland heeft in EU bijna meeste campings per miljoen inwoners

jul 08 , 10:36 Nieuws
ontwerp zonder titel 63
Nederland is een van de grootste campinglanden van Europa. Frankrijk telt in absolute aantallen weliswaar de meeste kampeerterreinen, maar afgemeten naar de bevolkingsomvang staat Nederland bijna bovenaan.

Meeste campings

Per 1 miljoen inwoners heeft Nederland 151 campings, berekende de brancheorganisatie Kampeer en Caravan Industrie (KCI) met cijfers van statistiekbureau Eurostat. In Frankrijk staan ruim 8100 campings, dat komt neer op 120 per 1 miljoen inwoners. In traditionele vakantielanden Spanje en Italië zijn per miljoen inwoners respectievelijk 39 en 28 campings. Die Zuid-Europese landen hebben ook in absolute aantallen minder kampeerterreinen dan Nederland. De verschillen met buurlanden België (30) en Duitsland (38) zijn ook groot. In relatieve aantallen campings moet Nederland in Europa alleen Kroatië voor zich laten, meldt de organisatie voor fabrikanten en leveranciers van caravans, campers, vouwwagens en tenten. Dat land heeft per 1 miljoen inwoners 226 campings.

Meer kamperen

“Net als met bijvoorbeeld fietsen blijkt kamperen veel meer in trek dan in onze directe buurlanden en zelfs populairder dan in Zuid-Europa”, zegt KCI-voorzitter Leo Diepemaat, die kamperen een onderdeel van de Nederlandse cultuur vindt. Hij wijst er ook op dat in Nederland nu 618.000 campers en caravans zijn, 11.000 meer dan een jaar geleden. Het bericht Nederland heeft in EU bijna meeste campings per miljoen inwoners verscheen eerst op Nieuws.nl .

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws
toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws
. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar of bel naar 06–36454332.
ontwerp zonder titel 63