Loslatende epoxy in nieuw regenboogzebrapad

jul 05 , 13:20 Nieuws
ontwerp zonder titel 66
Op 17 juni werd het nieuwe regenboogzebrapad op de Stationsstraat in gebruik genomen. Helaas blijkt de epoxy op een aantal plekken niet goed te hechten op het wegdek en zijn er een aantal beschadigingen zichtbaar. Aannemer Zichttop doet onderzoek naar de oorzaak van de beschadigingen.

Loslatende epoxy

Na het vaststellen van de oorzaak, wordt een plan van aanpak opgesteld. Dit plan wordt in de loop van deze week verwacht. Gemeente Apeldoorn en aannemer Zichttop gaan vervolgens over de inhoud met elkaar in overleg, zodat de vervolgstappen kunnen worden bepaald. Epoxy is een type kunststof dat ontstaat door het mengen van twee componenten: een hars en een verharder. Wanneer deze twee stoffen worden gemengd, reageren ze chemisch met elkaar en vormen ze een harde, duurzame massa. Epoxy staat bekend om zijn sterke hechting en is water- en hittebestendig. Daarom wordt het vaak gebruikt voor reparaties, coatings en het maken van sieraden of kunstwerken. Het kan bijvoorbeeld hout, metaal, glas en beton stevig aan elkaar vastmaken. Omdat het na uitharding zo stevig en weerbestendig is, wordt epoxy ook veel gebruikt in de bouw en scheepsindustrie. Let op, tijdens het mengen en aanbrengen moet je voorzichtig zijn, want de stoffen zijn in vloeibare vorm vaak schadelijk voor de huid en kunnen irriterend zijn voor de longen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws . Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.