Record aanmeldingen Boomverzorging/ETW bij Helicon MBO Apeldoorn

okt 13 2016, 11:45 Nieuws
helicon floris van hintum landbeeld
De deeltijd mbo-opleiding Boomverzorging/ETW bij Helicon MBO Apeldoorn is in trek. Ruim 45 jongemannen uit alle uithoeken van het land zijn dit schooljaar gestart met deze niveau 3 opleiding.
Voorgaande jaren startte er elke keer één klas, maar door de toegenomen belangstelling van zowel leerlingen als bedrijven zijn dit jaar twee klassen gestart. De leerlingen volgen de opleiding in deeltijd, wat betekent dat ze vier dagen werken bij een leer-werkbedrijf en één dag per week naar school komen. De groei in het deelnemersaantal is een teken dat de branche na een aantal mindere seizoenen weer aantrekt en dat ze de weg naar Helicon aan de Loolaan steeds beter weten te vinden.

Over Boomverzorging/ETW

De opleiding Boomverzorging/ETW is een bijzondere mbo-opleiding voor mensen die het leuk vinden om buiten op hoogte te werken. Boomverzorgers zorgen voor veiligheid en onderhoud; ze snoeien bomen met hoogwerkers, halen zieke bomen weg, planten bomen, controleren bomen op veiligheid en geven advies bij ziekten en plagen. De opleiding bereidt voor op het European Tree Worker (ETW) certificaat. Dit is een internationaal certificaat dat aantoont dat je een erkende uitvoerend boomverzorger bent; een echte bomenspecialist.

Zaag- en klimteam

Helicon MBO Apeldoorn is al jaren specialist in de groene BOL- en BBL-opleidingen Bos- en natuurbeheer (niveau 2, 3 en 4) en Boomverzorging/ETW (niveau 3 en 4). Dit betekent ook dat de leerlingen iets extra’s kunnen verwachten van de school. De docenten zijn ervaren en beschikken over goede contacten met het bedrijfsleven. Door de groei in het aantal deelnemers is dit netwerk bovendien weer gegroeid, want de leerlingen hebben allemaal een leer-werkcontract bij een gecertificeerd bedrijf. De leerlingen kunnen als zij willen zich nog verder bekwamen in het zagen en klimmen, door deel te nemen aan het Zaagteam of het Klimteam van school. Deze teams trainen buiten lestijden om hun skills op een nog hoger niveau te krijgen en om deel te nemen aan evenementen en wedstrijden. Door de groei is ook het docententeam uitgebreid.

Open avond op 30 november

Dit schooljaar zitten de klassen vol, maar wil je je om- of bijscholen, dan kun je in augustus 2017 weer starten. Zorg dat je voldoende tijd neemt om je goed te oriënteren zodat je over de juiste informatie beschikt en de mogelijkheden kent en meld je op tijd aan! Een aantal bedrijven heeft bij ons aangegeven BBL-opleidingsplaatsen beschikbaar te hebben. Als je meer informatie hierover wilt, kom dan naar de open avond op woensdag 30 november van 17.00 tot 20.00 uur op de Loolaan 69 in Apeldoorn. Je bent ook van harte welkom op een van de andere informatie momenten, deze vind je hier !