Schriftelijke vragen SP over discriminatie van woonwagenbewoners

24 jul , 9:33 Nieuws
ontwerp zonder titel 2024 07 24t095823040
De gemeente Apeldoorn krijgt vragen over mogelijke discriminatie van woonwagenbewoners. De SP-fractie in Apeldoorn heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college. Dit komt na een recente uitspraak van de Rechtbank Den Haag, die oordeelde dat de gemeente Den Haag woonwagenbewoners discrimineert. De SP vraagt zich af of er ook in Apeldoorn sprake is van discriminatie en hoe het beleid rond woonwagenbewoners wordt uitgevoerd.

Uitspraak Rechtbank Den Haag reden tot vragen

Onlangs heeft de Rechtbank Den Haag geoordeeld dat de gemeente Den Haag woonwagenbewoners discrimineert. Dit heeft de SP in Apeldoorn aan het denken gezet. De partij wil weten of het college van Apeldoorn op de hoogte is van deze uitspraak en welke maatregelen zij neemt om discriminatie te voorkomen. De SP benadrukt het belang van gelijke behandeling en vraagt zich af of de gemeente Apeldoorn voldoende doet om woonwagenbewoners te ondersteunen.

Evaluatie en standplaatsen

In Apeldoorn is er een beleidsregel voor woonwagenbewoners en hun standplaatsen. Volgens deze regel moet het beleid jaarlijks worden geëvalueerd met de doelgroep. De SP vraagt het college naar de resultaten van de laatste evaluatie. Daarnaast willen zij weten hoeveel nieuwe standplaatsen er tijdens de huidige raadsperiode zijn bijgekomen en wat de huidige vraag naar standplaatsen is. Ook is de vraag wat de gemiddelde wachttijd is voor een standplaats in Apeldoorn. De SP hoopt hiermee een beter beeld te krijgen van de situatie voor woonwagenbewoners in de gemeente.

Vergelijking met andere gemeenten

Het College voor de Rechten van de Mens (CRM) heeft eerder geoordeeld dat Den Haag woonwagenbewoners discrimineerde. De SP vraagt of het college van Apeldoorn deze mening deelt en of zij vindt dat Apeldoorn dezelfde verplichtingen heeft. Ze willen weten of Apeldoorn ook risico loopt op juridische stappen, gezien de recente uitspraak in Den Haag. De SP vraagt het college om eventuele aanvullende informatie die relevant kan zijn voor dit onderwerp.
De SP wil dat de gemeente Apeldoorn actief werkt aan een eerlijk en rechtvaardig beleid voor woonwagenbewoners. De vragen zijn bedoeld om duidelijkheid te krijgen over de huidige situatie en om ervoor te zorgen dat woonwagenbewoners in Apeldoorn niet worden achtergesteld. De uitkomst van deze vragen kan belangrijke implicaties hebben voor het beleid en de aanpak van de gemeente in de toekomst.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.