Winst in slotminuten uit handen gegeven door csv Apeldoorn

De klok op het sportpark staat al even op 90 minuten. Niets lijkt de derde overwinning op rij van de Apeldoorners nog in de weg te staan, als een hoge voorzet van rechts, bij de verste paal, door Nick Koopmans wordt binnen gekopt. 1-1.

Verzuimen te scoren

Bedenk daarbij bovendien dat de roodgelen in de tweede doorgang tot tweemaal toe de kwaliteit van het Wierdense aluminium testen en het teleurstellende gevoel direct na de wedstrijd is verklaard. Zelfs na de late gelijkmaker krijgt Apeldoorn nog een grote kans op het tweede doelpunt. SVZW-doelman Veldwachter verricht zijn beste daad van de middag door een harde inzet van Jamarro Diks uit de bovenhoek te halen.

Voorzichtige eerste helft

In de eerste helft spelen de Orderbosbewoners voorzichtig. De vrees bestaat dat SVZW bij balverlies de bal onmiddellijk achter de verdediging zal gooien om zo de handige en razendsnelle Yessin Maskoul in stelling te brengen. Maskoul blijkt vooral in de eerste doorgang een handenbindertje en kan een paar keer slechts met een overtreding worden gestopt. Gevolg: gele kaarten voor Jesse Pardon en Fabian Put. Grote uitgespeelde kansen vallen er in die periode niet te ontdekken. Het blijft bij mogelijkheden. Beide doelmannen worden nauwelijks op de proef gesteld.

2e helft

De tweede helft is amper twee minuten oud als een Zwaluwen-verdediger bij een terugspeelbal Steven van Es over het hoofd ziet. De uitblinkende middenvelder weet wel raad met het cadeautje en zet Apeldoorn op een 1-0 voorsprong. Daarmee is direct de toon voor de tweede doorgang gezet. De mannen van Jeroen Burghout krijgen controle over de wedstrijd en doordat de Wierdenaren aan dringen ontstaat er veel ruimte om de score uit te bouwen. SVZW valt wel aan maar echt gevaarlijk wordt het nooit. Jamarro en Bruce raken het aluminium en net als iedereen denkt dat de drie punten mee naar Apeldoorn gaan, prikt Koopmans de gelijkmaker achter Jansen.

Interviews

csv Apeldoorn-trainer Jeroen Burghout: “We hadden na de 1-0 de wedstrijd allang kunnen en moeten beslissen en zelfs na de 1-1 krijgen we nog een tweetal goede mogelijkheden om alsnog te winnen. In de eerste helft was de opbouw te traag. We waren wel een beetje bang voor de snelheid van Maskoul. Balbezit was in die periode van groot belang.”
Aanvoerder Maarten Boeve: “Wat een vervelend slot van de wedstrijd. We leken alles onder controle te hebben en dan valt het doelpunt toch nog. Zo zie ja maar, de punten zijn pas binnen als de scheids voor het einde heeft gefloten, dus we moeten tot het einde geconcentreerd blijven. In de tweede helft was er wat meer strijd en verdienden we de gelukkig verkregen voorsprong.”