Goede prestaties BC Appoldro afgelopen weekend tijdens regiokampioenschappen badminton

Foto: Pixabay

Afgelopen weekend vond de regio centrum senioren kampioenschappen badminton plaats in Amersfoort. Voor BC Appoldro deden Kim Boonstoppel, Okke van Dijk, Roseanne van den Doel, Frank van het Goor, Dennis Klaassen, Jordy Megens, Lynn Nijhoff, Jedidja Pruis en Leroy van der Zijden mee in diverse onderdelen.

Eerste plek

Roseanne wist samen met Sacha van de Weerdhof van Beca 2000 Arnhem 1e te worden in de Damesdubbel 4. Op zaterdag wisten ze de poulefase door te komen. Zondag stond het nummer 1 geplaatste duo Simone van Ruth en Lisanne Wemer op hun te wachten in de finale. Roseanne en Sacha wonnen de spannende eerste set met 22-20. Al snel in de tweede set had Roseanne een goede service reeks en namen ze 5 punten afstand van Simone en Lisanne. Deze voorsprong bereiden ze uit en de tweede game werd gewonnen met 21-14.

Singles

Roseanne speelde ook mee in de Damessingle 4 hier wist ze de kwart finale te halen maar deze ging verloren in een spannende strijd met 23-21 21-23 en 20-22.

Verloren finale

Leroy en Lynn wisten samen de halve finale van het gemengd dubbel 6 te halen. Ze begonnen het toernooi met een vrij gemakkelijke overwinning in de poule 21-11 en 21-9. Daarna kwamen zij de nummer 1 geplaatste Niels van Rijn en Maud Bos tegen in de poulefase. Deze wedstrijd was iets spannender dan de vorige maar ook deze wedstrijd wisten ze te winnen met 21-17 en 21-18. Op naar de finale maar helaas waren Roy van Elferen en Chantal Tiemessen te sterk. Leroy en Lynn verloren met 18-21 en 7-21.

Ervaring

De overige spelers kwamen helaas de poulefase/eerste rondes niet door maar hebben mooie wedstrijden laten zien. Deze ervaring nemen ze weer mee naar de competitie die volgende week weer verder zal gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen