Wu Wei Cup 2021: Tai Chi ‘He Yong Gan’ doet mee

Foto: ©He Yong Gan

Het Duitse toernooi de Wu Wei Cup 2021 komt eraan. Het Apeldoornse ‘He Yong Gan’ team doet mee met: Wesley Broekhuis, Theresia Pang, Frederik Jan Jüngen, Wim Rensen en Jean Luc Grandjean. De voorbereidingen zijn in volle gang en er wordt gewerkt aan succes.

Tai Chi op Wu Wei Cup 2021

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, mensen die in een parkje bewegingen doen. Deze bewegingen lijken soms op dieren, maar groten deels toch op vechtsport. Tai Chi is bekend als een Chinese bewegingskunst voor de gezondheid maar de is geworteld in de oude krijgskunsten van China. Het Tai Chi bevat vele onderdelen waaronder: Vorm, Pushing Hands, Zelfverdediging, Wapens en meer.

Groot toernooi

Van het Tai Chi zijn ook nationale en internationale wedstrijden. De Wu Wei Cup is een groot gerespecteerd toernooi wat georganiseerd jaarlijks georganiseerd wordt in het Duitse Hamburg. De organisator is bekend beoefenaar en leraar Jan Leminsky. De Apeldoornse sportschool ‘He Yong Gan’ deed in 2018 ook al mee en boekte successen met Laura Bonthuis (1ste plaats goud) en Ferry van der Toorn (3de plaats brons) binnen de Chen Tai Chi stijl.

Nieuw team

Nu in 2021 heeft Apeldoorn een nieuw team voor deelname geselecteerd voor deelname. Het team gaat deelnemen met: Cheng Man Ching, Peking Vorm, Chen stijl ongewapend en gewapend. De atleten hopen natuurlijk op een podiumplaats, maar indien dat niet lukt, dan is de ervaring natuurlijk iets dat zeker meegenomen zal worden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen